Heldin op panty’s

- Gepubliceerd op maandag 5 februari 2018

 

Heldin op PANTY’S 
Het is nog vroeg als mijn wekker voor de eerste keer afgaat. Mijn ene hand zoekt mijn telefoon en maakt een acrobatische beweging om deze te laten sluimeren. Ik zucht: Gelukkig, ik mag nog een half uur blijven liggen. Als een echt avondmens, rol ik mezelf nog een keer in mijn deken om zo langzaamaan wakker te kunnen worden. In gedachten probeer ik mijn planning voor deze nieuwe dag door te nemen, maar mijn hersens slapen nog half en voor ik het weet, hoor ik deel twee van mijn wekker door de slaapkamer galmen. Ik en mijn wekker hebben een haat – liefde verhouding en enigszins nukkig zet ik het uit. Ik gooi de dekens van mij af en wacht tot al mijn bloed weer op de juiste wijze is gepositioneerd. Met mijn pyjama achterlatend op bed, loop ik in Evakostuum sjokkend naar de badkamer.

Alle lichtknopjes die ik onderweg tegenkom, krijgen een tik en zo wen ik aan het licht in de duisternis. Ik open de badkamerdeur en blijf stokstijf staan. Een schok gaat er door me heen en als het woord spin uiteindelijk in mijn hoofd is aangekomen, ren ik de badkamer uit en gaat de deur met een klap achter mij dicht. Normaal ben ik niet bang voor spinnen, maar deze is zo groot en harig, dat mijn hart de weg kwijt is.

Op de overloop kom ik op adem. “Wat wordt het plan?”, vraag ik aan mezelf. Bram is er niet, dus deze optie vervalt. Zou ik de buren kunnen vragen? Mijn hele lichaam begint te zweten bij het idee, dat ik dit beest straks moet vangen, maar dapper als ik ben, besluit ik het gevecht met deze reusachtige spin zelf aan te gaan. En geloof het of niet, ik doe zelfs een schietgebedje. “Oh, Heer, U heeft mij gemaakt om over de dieren te heersen, maar dan moet U me nu wel echt helpen. Kunt U niet een Engel sturen die dit voor mij oplost?”
Onze trouwtekst komt in mijn gedachten: “Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen,
je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.” (Jesaja 41:10)

En dan schiet mij een plan te binnen. Ik loop naar mijn sokkenlade en haal daar een panty uit. Ik pak een schaar en knip de onderkant van de panty af en loop vervolgens naar de kast op de overloop om daar onze stofzuiger uit te halen. Ik haal het onderste gedeelte van de stofzuiger af en rol daar de panty overheen. Als ik deze spin opzuig en vervolgens de panty terugrol, heb ik hem gevangen, is mijn gedachten hierachter.

Ik voel me steeds sterker worden als mijn plannetje zich ontvouwt. Ik stop de stekker in het stopcontact en druk de stofzuiger aan. Hopelijk heeft hij genoeg zuigkracht? Met de stang van de joelende stofzuiger in mijn hand en een hart wat in een versneld tempo bonst, loop ik naar de badkamer. Oh, nee, mijn bril moet nog op, anders gaat het straks mis! Ik leg de stofzuiger neer om mijn bril op te halen.
Eenmaal terug in de badkamer, spreek ik mezelf moed in, doe ik een laatste schietgebedje en buig ik mij voorover om het grote harige monster met de stofzuiger te vangen. Ik ben er klaar voor.

Ik voel de angst uit me wegglijden en begin hartelijk te lachen. Ik buig mij nog een keer voorover en kijk nog eens goed. Het is geen spin, maar ik sta oog in oog met een kluitje gras en grond!

Daar sta ik dan in mijn Evakostuum, met joelende stofzuiger.

Een heldin met een kapotte panty!
Liefs Janine

Steeds verrassend, altijd voordelig!

- Gepubliceerd op donderdag 9 november 2017

Steeds verrassend, altijd voordelig!

Als het grijze wolkendek het zonlicht weer eens tegenhoudt, zit ik het liefst binnen. Lekker warm bij de kachel met mijn neus in een boek of met mijn vingers dansend over een toetsenbord.

Kaarsjes aan, theetje erbij, wat wil een mens nog meer?

Vandaag maak ik echter een uitzondering. Ik heb een boodschappenlijstje en moet even naar een aantal winkels toe. Ik trek mijn dikke jas aan en bekleed mijn nek en halve gezicht met een sjaal welke muf ruikt. Het resultaat van een jaar in een doos zitten, denk ik bij mezelf.

Eenmaal op de fiets, schuurt de koude wind in mijn gezicht en voel ik mijn wangen rood worden. Ik bepaal ondertussen mijn route en de eerste stop brengt me bij een zeer verrassende en voordelige winkel, zoals al jaren de campagne door de boxen van allerlei media klinkt.

‘Alleen de dingen van het lijstje!’, klinkt in mijn gedachten. Doelgericht als ik ben gooi ik haarverf en haarspray in mijn mandje en blijf ik heel even hangen bij het schap met chocola.

Zonder chocola loop ik uiteindelijk naar de kassa waar ik tegelijk met een andere vrouw kom aanlopen. “Gaat u voor!”, zeg ik vriendelijk, waarop de vrouw antwoord: ”Ga jij maar voor hoor. Ik heb alle tijd, jij hebt kinderen!”

Een pijn is voelbaar in mijn hart. “Ach, mevrouw, ik heb geen kinderen!”

De vrouw kijkt me aan, lacht en haalt haar schouders op. “Ik dacht dat je nog jong was?”

Ik ben even van slag. Probeer een manier te vinden om mij te kunnen inleven in haar gedachtewereld, maar merk dat boze en verdrietige gevoelens de overhand krijgen.

“Kinderen krijgen is tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid’, hoor ik mijzelf enigszins vriendelijk zeggen. Ik draai me om en ben inmiddels aan de beurt. De laatste woorden klinken na in mijn gedachten. ‘Kinderen krijgen is geen vanzelfsprekendheid?’

Hoe kom ik daar nu bij? Dit zijn zo geen woorden die bij me passen? Ik had dit moment toch kunnen gebruiken om te vertellen over mijn geloof in een grote God en over hoe een wonderlijke mooi geschenk kinderen zijn?’

Het lukt me nu alleen even niet. Mijn diepe verlangen is voelbaar en ik besef dat ik dit mag toelaten. Mijn emoties zijn net zo belangrijk als mijn geloof.

Ik knipper de tranen in mijn ogen weg en geef mijn voordeelkaart aan de kassière. Zou het nog voordeliger worden als ik ook kinderen zou hebben?

Thuisgekomen realiseer ik mij, dat het deze week de week van vruchtbaarheid is. Mijn gedachten gaan uit naar degene die zo verlangen naar nieuw leven, een eigen kindje. Maar mijn gedachten gaan ook uit naar degene die alleen zijn, geen man hebben en daardoor soms dubbel verdriet hebben.

“Heer, U bent toch verrassend en Uw Genade is toch voordelig?”

Liefs Janine

God bevrijdt en herstelt!

- Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2017

 

Gods trouw kleurt de morgen.

“Kinderen! Kom snel naar beneden, een regenboog!” Het is een zin welke regelmatig door ons huis galmde, als de zon een wedstrijd deed met de regen.                                                          Als kind voelde ik de opwinding en rende ik zo snel ik kon naar waar mijn moeder stond, om zo samen deze kleurrijke boog te bekijken.

Bijzondere momenten. Niet alleen vanwege het natuurschoon, maar juist om de achterliggende gedachte, welke ons werd verteld. Gods trouw, welke aan de Hemel staat, een teken van Zijn beloften voor Zijn kinderen.

Daar waar regendruppels ons leven lijken te overspoelen, glimlacht de zon en geeft God opnieuw kleur aan Geloof, Hoop en Liefde. Hij belooft dat Hij ons niet zal verlaten. Hij is in alle omstandigheden onze Helper. Als wij tot Hem roepen, zal Hij ons antwoorden.

En als de Hemel van koper lijkt? Juist dan maak Hij een kleurrijke brug tussen de Hemel met haar eeuwige vrede en vreugde en de aarde waar pijn en verdriet nog tastbaar zijn.    Het geeft ons moed en kracht om door te gaan. Niet alleen, maar samen.

“Een regenboog, Gods trouw, ongelooflijk wat mooi, moet je zien!”Het is nu mijn stem die mijn gezin bij elkaar roept, een echo die gaat van generatie op generatie.

Janine

 

 

 

Niet in verwachting…

- Gepubliceerd op zondag 3 september 2017

file:///C:/Users/Eigenaar/Documents/BRAM/geestelijke%20zaken/ND170819.pdf

(=> Knip en plak bovenstaande link en lees het artikel in de krant.)

 

Tijdens de zomerperiode heeft het Nederlands dagblad (www.nd.nl) een artikel over ons geplaatst. In dit artikel praten wij open over onze (nog) onvervulde kinderwens en hoe wij hier mee om gaan. We willen mensen bemoedigen en aanmoedigen om allereerst stil te staan bij moeilijk processen, gevoelens en woestijnperiodes, maar daarnaast willen we hen wijzen op wie Jezus als persoon is. Hij is Degene die ons ziet en volkomen kent, Hij huilt mee en draagt onder door het diepe water. Richt je oog op Jezus en laat Hem binnen, juist in deze moeilijke momenten en processen van het leven.

Lieve ZEGENgroetjes,

Bram en Janine

 

“OVERGAVE” is een nummer welke geschreven is nadat we definitief te horen kregen dat het medisch gezien onmogelijk is om kinderen te krijgen. (Klik op ‘Bestand downloaden’)

 

 

Groeipijn…

- Gepubliceerd op vrijdag 14 juli 2017

Het is alweer zomer. Op het moment dat ik dit bericht schrijf, is de zon  even ingeruild voor heerlijke regenbuien, maar je hoort mij niet klagen. Ik ben benieuwd hoe de bloemen en planten er straks bij staan. Waarschijnlijk PRACHTIG! Ze groeien als kool na een paar heerlijke buien. In ons leven zijn er regenbuien, windhozen en stormen die ervoor zorgen dat we doorweekt en gebroken raken, maar ook dat we groeien. Groeien totdat we degene zijn zoals Hij, onze schepper, ons bedoeld heeft. Vroeger als kind had ik heftige groeipijnen in mijn benen. Mijn moeder heeft vaak de pijn moeten wegwrijven. Wat heb ik gehuild van de pijn, maar wat was het nodig om groter te groeien. En zo is het ook als we leven met Jezus. Hij wil ons steeds mooier maken. Hij wil heel ons hart en niet een klein stukje. Hij wil al onze verlangens, vreugdesprongetjes, liefde, telleurstellingen, boosheid en ons zuchten en klagen. We hoeven niks achter te houden.

Jezus neemt ons mee op avontuur en wil ons lessen leren die we ons hele leven niet meer zullen vergeten. En als we Hem toestaan in ons leven, gaat Hij met ons aan de slag. Ik zie Hem al klaarstaan met snoeischaar, schep en een emmer water. Ik heb ontdekt dat we stukje bij beetje ons hart aan Hem mogen geven. We mogen Hem vertrouwen dat Hij de “Ik ben die Ik ben” is en het goede met ons voor heeft. Hij heeft geduld en wacht totdat we ons hart volledig kunnen overgeven aan Hem.

Inmiddels is de zon tevoorschijn gekomen en besef ik meer en meer, dat Hij met Zijn warmte en liefde klaarstaat en ons net als bij bloemen en planten bemest met extra voedingsstoffen, wanneer ons hart nieuwe ruimte heeft gekregen. Ruimte om tot volledige bloei te komen.

Liefs Janine

 

“Laat maar gaan” is een nieuw lied geschreven door Janine. De woorden spreken voor zich!

 

 

 

 

 

 

Videoclip “Tranen in Zijn kruik” (Official)

Presentatie concert

- Gepubliceerd op vrijdag 15 juli 2016

Concert poster - def

Hangt dit schilderij straks bij u thuis?

Hangt dit schilderij straks bij u thuis?
Op 3 september a.s. houden Bram en Janine Lemans een presentatieconcert van hun debuutalbum “Kwetsbaar” in de Ontmoetingskerk te Vriezenveen om 16.00 uur.
Tijdens deze presentatie kunt u bieden op dit schilderij, speciaal geschilderd voor deze gelegenheid en beschikbaar gesteld door https://www.facebook.com/bertineKetelaar.nl/

U kunt nu al een bod doen!

Stuur een PB met daarin uw naam, adres, telefoonnummer en uiteraard het bod dat u wilt plaatsen of mail naar info@bramenjanine.nl
De gehele opbrengst zal naar Stichting Pan de Vida gaan. (www.pandvida.nl)
Deze organisatie geeft de allerarmste straatkinderen in Peru te eten en zorgt voor een betere toekomt van deze kinderen.

Meer lezen…

CIP.NL – “IK HAD HET IDEE DAT GOD VAN ALLES VAN MIJ EISTE”

- Gepubliceerd op maandag 8 juli 2013

Van veeleisende God naar een liefdevolle Vader

“Ik werd opgevoed met een liefdevolle God. Toch had ik het gevoel dat Hij van alles van mij eiste. Nadat ik belijdenis van mijn geloof aflegde, dacht ik dat ik een beter leven zou krijgen. Maar dat was niet zo,” vertelt Janine Lemans. Nadat zij suïcidepogingen ondernam en werd opgenomen in het ziekenhuis, kwam later in haar leven de ommekeer. Op een wonderlijke wijze veranderde een God van veroordeling in een liefdevolle Vader met als resultaat haar boek Gefeliciteerd met jezelf!.

Meer lezen…

ALMELO’S WEEKBLAD – LEVENSVERHAAL VAN JANINE LEMANS

Levensverhaal van Janine Lemans die genezen is van borderline

ALMELO – Begin juni presenteerde Janine Lemans tijdens een dankdienst in de Banier in Almelo haar boek ‘Gefeliciteerd met jezelf’. Precies 10 jaar geleden werd de nu 29-jarige Janine bevrijd van een borderline persoonlijkheidsstoornis. In het mooi vormgegeven en kleurige boekje beschrijft ze, aldus de achterflap ‘haar levensverhaal, waarin ze vanuit haar eigen ervaringen een bewonderenswaardig eerlijk beeld schetst over hoe het leven eruit ziet van iemand die met zichzelf in de knoop geraakt is en op zoek is naar innerlijke vrede. Een aanrader om te lezen voor hen die zich in een gelijksoortige situatie bevinden of hen die dicht bij hen staan.’

Meer lezen…

GROOT NIEUWS RADIO – CAFÉ GRANDE

- Gepubliceerd op zondag 16 juni 2013

Aanstaande dinsdag om 10.00 uur een interview bij grootnieuws radio. Ook zullen Bram en ik een lied zingenGNR - Jorieke Fredrikze-130649 1600x1200

Groot Nieuws Radio

Janine had borderline. Als kind was ze zo erg gepest, dat ze een eigen wereldje maakte in haar hoofd. Ze raakte zwaar depressief, beschadigde zichzelf en probeerde zelfmoord te plegen. Door dat
alles heen bleef ze geloven in God, maar ze zag Hem vooral als boeman. Totdat ze in een genezingsdienst werd genezen en een totaal nieuw leven begon.

Café Grande, het radiomagazine dat je raakt!

Meer lezen…