Heldin op panty’s

- Gepubliceerd op maandag 5 februari 2018

 

Heldin op PANTY’S 
Het is nog vroeg als mijn wekker voor de eerste keer afgaat. Mijn ene hand zoekt mijn telefoon en maakt een acrobatische beweging om deze te laten sluimeren. Ik zucht: Gelukkig, ik mag nog een half uur blijven liggen. Als een echt avondmens, rol ik mezelf nog een keer in mijn deken om zo langzaamaan wakker te kunnen worden. In gedachten probeer ik mijn planning voor deze nieuwe dag door te nemen, maar mijn hersens slapen nog half en voor ik het weet, hoor ik deel twee van mijn wekker door de slaapkamer galmen. Ik en mijn wekker hebben een haat – liefde verhouding en enigszins nukkig zet ik het uit. Ik gooi de dekens van mij af en wacht tot al mijn bloed weer op de juiste wijze is gepositioneerd. Met mijn pyjama achterlatend op bed, loop ik in Evakostuum sjokkend naar de badkamer.

Alle lichtknopjes die ik onderweg tegenkom, krijgen een tik en zo wen ik aan het licht in de duisternis. Ik open de badkamerdeur en blijf stokstijf staan. Een schok gaat er door me heen en als het woord spin uiteindelijk in mijn hoofd is aangekomen, ren ik de badkamer uit en gaat de deur met een klap achter mij dicht. Normaal ben ik niet bang voor spinnen, maar deze is zo groot en harig, dat mijn hart de weg kwijt is.

Op de overloop kom ik op adem. “Wat wordt het plan?”, vraag ik aan mezelf. Bram is er niet, dus deze optie vervalt. Zou ik de buren kunnen vragen? Mijn hele lichaam begint te zweten bij het idee, dat ik dit beest straks moet vangen, maar dapper als ik ben, besluit ik het gevecht met deze reusachtige spin zelf aan te gaan. En geloof het of niet, ik doe zelfs een schietgebedje. “Oh, Heer, U heeft mij gemaakt om over de dieren te heersen, maar dan moet U me nu wel echt helpen. Kunt U niet een Engel sturen die dit voor mij oplost?”
Onze trouwtekst komt in mijn gedachten: “Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen,
je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.” (Jesaja 41:10)

En dan schiet mij een plan te binnen. Ik loop naar mijn sokkenlade en haal daar een panty uit. Ik pak een schaar en knip de onderkant van de panty af en loop vervolgens naar de kast op de overloop om daar onze stofzuiger uit te halen. Ik haal het onderste gedeelte van de stofzuiger af en rol daar de panty overheen. Als ik deze spin opzuig en vervolgens de panty terugrol, heb ik hem gevangen, is mijn gedachten hierachter.

Ik voel me steeds sterker worden als mijn plannetje zich ontvouwt. Ik stop de stekker in het stopcontact en druk de stofzuiger aan. Hopelijk heeft hij genoeg zuigkracht? Met de stang van de joelende stofzuiger in mijn hand en een hart wat in een versneld tempo bonst, loop ik naar de badkamer. Oh, nee, mijn bril moet nog op, anders gaat het straks mis! Ik leg de stofzuiger neer om mijn bril op te halen.
Eenmaal terug in de badkamer, spreek ik mezelf moed in, doe ik een laatste schietgebedje en buig ik mij voorover om het grote harige monster met de stofzuiger te vangen. Ik ben er klaar voor.

Ik voel de angst uit me wegglijden en begin hartelijk te lachen. Ik buig mij nog een keer voorover en kijk nog eens goed. Het is geen spin, maar ik sta oog in oog met een kluitje gras en grond!

Daar sta ik dan in mijn Evakostuum, met joelende stofzuiger.

Een heldin met een kapotte panty!
Liefs Janine