Gods trouw kleurt de morgen.

- Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2017

“Kinderen! Kom snel naar beneden, een regenboog!” Het is een zin welke regelmatig door ons huis galmde, als de zon een wedstrijd deed met de regen.                                                          Als kind voelde ik de opwinding en rende ik zo snel ik kon naar waar mijn moeder stond, om zo samen deze kleurrijke boog te bekijken.

Bijzondere momenten. Niet alleen vanwege het natuurschoon, maar juist om de achterliggende gedachte, welke ons werd verteld. Gods trouw, welke aan de Hemel staat, een teken van Zijn beloften voor Zijn kinderen.

Daar waar regendruppels ons leven lijken te overspoelen, glimlacht de zon en geeft God opnieuw kleur aan Geloof, Hoop en Liefde. Hij belooft dat Hij ons niet zal verlaten. Hij is in alle omstandigheden onze Helper. Als wij tot Hem roepen, zal Hij ons antwoorden.

En als de Hemel van koper lijkt? Juist dan maak Hij een kleurrijke brug tussen de Hemel met haar eeuwige vrede en vreugde en de aarde waar pijn en verdriet nog tastbaar zijn.    Het geeft ons moed en kracht om door te gaan. Niet alleen, maar samen.

“Een regenboog, Gods trouw, ongelooflijk wat mooi, moet je zien!”Het is nu mijn stem die mijn gezin bij elkaar roept, een echo die gaat van generatie op generatie.

Janine