Groeipijn…

- Gepubliceerd op vrijdag 14 juli 2017

Het is alweer zomer. Op het moment dat ik dit bericht schrijf, is de zon  even ingeruild voor heerlijke regenbuien, maar je hoort mij niet klagen. Ik ben benieuwd hoe de bloemen en planten er straks bij staan. Waarschijnlijk PRACHTIG! Ze groeien als kool na een paar heerlijke buien. In ons leven zijn er regenbuien, windhozen en stormen die ervoor zorgen dat we doorweekt en gebroken raken, maar ook dat we groeien. Groeien totdat we degene zijn zoals Hij, onze schepper, ons bedoeld heeft. Vroeger als kind had ik heftige groeipijnen in mijn benen. Mijn moeder heeft vaak de pijn moeten wegwrijven. Wat heb ik gehuild van de pijn, maar wat was het nodig om groter te groeien. En zo is het ook als we leven met Jezus. Hij wil ons steeds mooier maken. Hij wil heel ons hart en niet een klein stukje. Hij wil al onze verlangens, vreugdesprongetjes, liefde, telleurstellingen, boosheid en ons zuchten en klagen. We hoeven niks achter te houden.

Jezus neemt ons mee op avontuur en wil ons lessen leren die we ons hele leven niet meer zullen vergeten. En als we Hem toestaan in ons leven, gaat Hij met ons aan de slag. Ik zie Hem al klaarstaan met snoeischaar, schep en een emmer water. Ik heb ontdekt dat we stukje bij beetje ons hart aan Hem mogen geven. We mogen Hem vertrouwen dat Hij de “Ik ben die Ik ben” is en het goede met ons voor heeft. Hij heeft geduld en wacht totdat we ons hart volledig kunnen overgeven aan Hem.

Inmiddels is de zon tevoorschijn gekomen en besef ik meer en meer, dat Hij met Zijn warmte en liefde klaarstaat en ons net als bij bloemen en planten bemest met extra voedingsstoffen, wanneer ons hart nieuwe ruimte heeft gekregen. Ruimte om tot volledige bloei te komen.

Liefs Janine

 

“Laat maar gaan” is een nieuw lied geschreven door Janine. De woorden spreken voor zich!